2007-2010

Godine u kojima cemo biti nestanka posljednih velikih kompanija u BiH, i onih malih koje su nastale pred kraj ili poslije rata. Sve ce oni otici ili susjedima na lijevoj ili onima na desnoj strani. Dobrim ce se smatrati ako se kakva velika firma ‘uvali’ susjedima ili komsijama.

Ovo sve do sada bila je predigra, tek sada ostaje nam da sacekamo i vidimo kako posljednji brendovi Bosne i Hercegovine postaju dijelovi, pa djelici nekih drugih kompanija.

Danasnja, zvanicna, mada se jos prije par mjeseci pricalo da su razgovori u toku, vijest, da je Agrokor kupio ovdasnji VF, prolazi nezapazeno. Nezapazenim dakle prolazi prodaja jedne od najvecih poslijeratnih bh. kompanija koje su se bavile prodajom kako prehrambenih tako i drugih proizvoda.

Po meni totalno pogresan potez, u kojem dobro ima samo porodica S. koja je i vlasnik VF bila, svi ostali su na gubitku, a na malo duze staze i porodica S.

Energoinvest, Aluminij, i cijelo mnostvo firmi koje vec desetak godina cekaju da budu prodate, ili bolje receno poklonjene, stranim kupcima.

2 komentara

  1. to si 100% u pravu!
    a baš sam nešto kontao, jedini su koji su u BiH napravili brend od svoje trgovine!
    njihove reklame na jumbo plakatima ali i na sveskama su mi bile genijalne.
    “Ne soli mi pamet!” “Naša koka”, “Dobar ko hljeb” – sve su antologijske.
    šteta, šteta…
    dobro zapažanje!
    šteta što to BH Dani ili neki drugi mediji sigurno neće obraditi – prodaj šta imaš i razguli na maldive!
    bkhnd

Komentariši