DNF
13.01.2005.

BLOG SEDMICE (03/2005)

Za trecu sedmicu godine 2005 blog sedmice je Eh sto nemam cetiri noge......... Nekima se mozhda nece svidjeti nacin na koji pise ova zhena, no prenosimo vam djelic teksta sa njenog bloga, dalje je do vas:
"Oniska, zdepasta, sa simpaticnom facom, jako duhovita i vazda raspolozena.Svi smo je gotivili u firmi, ono udje, unese malo zivosti i odleprsa.Imala je obicaj da prica o zenskim guzicama, ono koja ima kakvu, vazda se zalila na svoju, ali to i sve zene rade, zar ne?Meni je govorila da imam fantasticnu guzu, da mi super stoje te ili te pantalone i tako...Ali, nikad mi to nije bilo sumnjivo, zene imaju obicaj komentarisati druge zene.Ja sam npr. uvjek hvalila sise moje drugarice,jer je ona tako fino napredna, pa valjda zbog mojih ne bas izrazenih prednjih atributa ona mi je bila pojam dobrih sisa.."

13.01.2005.

Bijah u Bologni

Bologna, grad u Italiji, za koji dok slushate o njemu, reagujete kao da slushate o bilo kojem drugom gradu. Sve dok ne krochite u njega. Sve dok se ne zavuchete ispod njegovih lukova. A cijeli grad kao kishobran, tako da vam isti skoro i ne treba. Lijep, skup, univerzitetski, sa izuzetnom istorijom, i predivnom arhitekturom, dovoljno da opet dodjete. Dovoljno da poslije toga josh jednom pozhelite da dodjete u Bolognu. I tako iznova i iznova i iznova. Do tog trenutka uzhivajte u fotografijama Bologne.

13.01.2005.

FENG SHUI 3

Beautiful, colorful flowers and lush green shrubbery also bring a sense of harmony and are important enhancements to an entrance. While many sidewalks lead in a straight line toward the door, it is more beneficial if the walk curves or meanders toward the door. If your walkway leads in a straight line to your door you should try to change it to one that curves or one that leads to the side to disburse the straight racing energy that flows toward the door.
Wind chimes are good instruments for beneficial energy when placed next to the front and back doors. The chimes should be hollow and large enough so they produce a nice melody of pleasing sounds when chimed. Together with harmony and rhythm, melody is one of the three basic elements of music. Having soothing
sounds in your environment is another way to attract harmony and money.
Speaking of sound, soft music in the home is important to elevate one’s energy, making it easier to produce good work that generates more money.

13.01.2005.

Chovjek koji smiruje osmijehom

Evo ga, konachno, tekst koji je danima stajao ispod chat odjeljka, dozhivio je i svoju javnu promociju u obliku zasebnog posta te naknadnog linka u odjeljku odabrani chlanci:


Penjao se uz te stepenice po ko zna koji put, i padao niz iste. Ugruvan, nikakav, sa prashinom na sebi i zalijepljenim listovima papira na hlachama. Sjedio je, naruchio je kafu i mineralnu, i chekao da mu je donesu, listajutji novine, uzhivajutji u jutru i nekoj izmaglici koja nije dala suncu da zasija punim sjajem. Ozbiljan, niko ne bi rekao da jeste, ali jeste bio super raspolozhen.
Danas je bio super raspolozhen, danas je bio loshe raspolozhen. Volio je svoje probleme. Pogledati u njih i pustiti ih da se razvijaju, ali najvishe od svega volio je....
Imao je chudan osmijeh, imao je super osmijeh, samo se nije smijao chesto. Samo je, chesto je bio zamishljen. Poznavali su ga kao chovjeka koji je znao smiriti osmijehom i unijeti svjetlo i sunce u sobu, samo osmijehom. Chovjek sa najljepshim osmijehom na svijetu.
A on? On je volio tog chovjeka u sebi, koji se sakrije ko zna gdje, i ponekad, samo ponekad, iskochi i rijeshi sve jednim osmijehom.
--- Volite li i vi tog malog chovjeka u sebi koji smiruje osmijehom? Koji vam daje unutarnji mir?

13.01.2005.

FENG SHUI 2

Your Front Door Should Encourage Good Ch’i

The front door entrance should never lead in a straight line to a back door or large window. All of your luck and finances will flow through the house and out the back door or window. This is the worst kind of energy of all for losing your hard earned money. If you have this problem fix it immediately. If you live in a place with this problem, you can place a large screen at a distance from the front door so that it covers the view to the back door, and place a large plant in front of the screen.
Nowadays, many people live in city high-rises. Apartment and condominium living provide different challenges. If you live in an apartment building, never live at the end of a long corridor, nor in front of the elevator or stairway. All of your finances will fly away and down through the fast moving energy of the stairway, elevator or long corridor. If possible, place a plant at the entrance in the hallway to slow some of the fast flowing energy.
If you live in an apartment building, green plants and fresh flowers can be used to bring nature into your home. Fresh flowers brought in weekly help keep your energy level high.

13.01.2005.

FENG SHUI uvod

Pochinjemo sa prichom o energiji (cijeli tekst je na engleskom):

SHENG CHI - According to the ancient Chinese theory about the universe, there are several different sources of energy that move in and around us. Sheng Chi energy is the good healthy, prosperous, happy energy. You have Sheng Chi when you are positive and all good things are flowing your way. You can feel when there is good Sheng Chi energy in a place. You feel as though you could stay there forever. It is light and airy. When you live an uncluttered life with fresh flowers, lush green plants, bright cheerful sunshine flowing in your place you know you are in good Sheng Chi energy.
SHA CHI - When everything in your life is going in the wrong direction or you feel unhappy and angry, you are in Sha Chi energy. You may be associating with the wrong people, living in the wrong place or connecting to poison arrows coming in your direction. This type of energy drains you and causes you to ecome ill. Living on land with underground water also causes Sha energy. Poison arrows are the corners of other buildings pointing at your front door or pointing in your direction where you work all day. It is a place where the earth is depleted and
the vegetation is poor, where animals are sick and people are impoverished. You have Sha Chi when you are down and depressed.

13.01.2005.

Otici ili ostati

jucher sretnem stariju gospodju, poslom, sasvim sluchajno, i u nekoj prichi, kako pokushava da vrati svoju djecu u Bosnu, dodjemo do desetak godina stare teme: otici ili ostati? Shta je motiv ljudima koji odlaze, odnosno shta je motiv ljudima koji ostaju? Razloga ima i previshe za obje opcije i nijednu ne treba osudjivati.

13.01.2005.

Jucher nadjoh meni najbolji jogurt u BiH

sjedoh sa kolegom u auto i poslom u srednju Bosnu, da nije bilo magle i 'dobre' vidljivosti od 20metara josh bi se moglo i uzhivati. No, svako putovanje ima i svojih chari. Nakon shto smo obavili shto se obaviti trebalo, tj zavrshili posao svratili smo u FIS. Hladno i maglovito vrijeme uchinilo je da je FIS bio prazan. Ne, poluprazan nego prazan. Rafovi puni robe, ljubazni prodavachi, chisto i uredno, pochev od 'carskog mjesta' pa do najzavchenije radnjice u objektu. Svracanje u FIS se zavrshilo sa osmijehom na licu, pronashao sam, u posljednje vrijeme, meni najukusniji, da ne kazhem najbolji, jogurt u Bosni i Hercegovini. Sigurno se pitate koji je to i zashto se isti ne mozhe nabaviti, recimo, u Sarajevu, gdje zhivim. Mala tvornica, mali kapaciteti chine da tvornica mlijeka Kupres nije toliko poznata u sarajevskoj regiji iliti bilo gdje izvan srednje Bosne i Kantona 10.
Usudio bih se reci da je to trenutno top1 jogurt u BiH, a odmah iza su Mig i trenutachni hit u mom frizhideru: Jogurt od Nocka. Nakon sto se jogurt iz Sanskog mosta sve teze moze nabaviti u Sarajevu, moram sam potraziti alternativno rjesenje. Osim uspjesne akvizicije jogurta pronadjoh i jedan od boljih zhutih sireva za meze, opet je rijech o zhutom siru, punomasnom, tvrdom, tvornice iz Kupresa, koji je za sekundu bolji od zhutog sira iz Vishica.
Nazhalost, tvornice mlijeka i mlijechnih preradjevina u BiH su u teshkom polozhaju. Trzhishte je pokriveno proizvodima iz Hrvatske (vishe) i Slovenije i Srbije (manje), no moram vam reci da su mlijeko i mlijechno proizvodi iz tih zemalja loshije kvalitete negoli proizvodi iz BiH. U jednom periodu sam obishao i najzbacheniji kraj BiH tako da znam shto govorim. Nazhalost.

Do tada, dobro vam jutro uz kupreshki jogurt i zhuti tvrdi punomasni sir iz iste tvornice. Zhivjeli!

13.01.2005.

Salzburg 3

Nebo

13.01.2005.

Salzburg 2

Detalj

13.01.2005.

Salzburg

U seriji slika koja predstoji, ovdje mozhete vidjeti sliku Salzburga, starog dijela, neba te jedan u nizu detalja koji krasi vecinu prodavnica u uzhem centru Salzburga. Istu napravih nekad jesenas. Uzhivajte u lijepom gradu Salzburgu.

home Pcelica Maja Blog_zora Photobucket - Video and Image Hosting Preporucujem
:2004
. 00, Lilitu
:2005
. 01, Digitalna fotografija
. 02, Celestine
. 03, Eh sto nemam cetiri noge..
. 04, Dolcevita
. 05, Avlija
. 06, Misljen
. 07, Ispovijest sarajevske trebe (za price koje su poslije, nazalost, ponovo postirane)
. 08, PBG iz uchenichke perspektive
. 09, the tourist
. 10, Zoomiranje zoomom
. 11, Blog bez imena
. 12, lucida intervalla
. 14, zora
. 15, Macka u cizmama
. 16, charshija queen
. 17, Dervo
. 18, Sarajevska Bridget Jones
. 19, Zlatokosina mala vasiona
. 20, roxy's blog
. 21, D I G I T A L
. 22, Price djecaka iz Srebrenice
. 23, hadzinica
. 24, Khatam - Shud
. 25, dinash blog
. 26, Širom zatvorenih ociju
. 27, Cool sofra
. 28, Pisma mom nerodjenom djetetu
. 29, Moje tajne
. 30, Baba, zaba, baraba i bubasvaba
. 31, Dr.jabuka
:2006
. 32, Viljuska pise srcem
. 33, Stare razglednice
. 34, AP Vikendica
. 35, Travnicki Nocni Setac
. 36, Blob
. 37, Phata
. 38, Pcelica Maja
. 39,..coming soon
. BH Radio1

. Radio Unsko-sanskog kantona
. Novi Radio Bihac
. Radio Cazin
. Radio Velika Kladusa
. Radio Kljuc
. Free Radio Prijedor

. BM Radio Zenica
. Radio Busovaca
. Radio Rama
. Radio Mostar
. Radio Dobre Vibracije - Mostar
. Radio Mir - Medjugorje
. Radio Livno

. Radio Q Visoko
. Radio Zenica

. Radio Kameleon
. Radio Slon - Tuzla
. Radio Soli - Tuzla
. Radio Lukavac
. Radio Studio D - Srebrenika
. Radio Srebrenik
. Radio Preporod Odzak
. Radio Glas Drine - Sapna

. Radio Sarajevo
. eFM Radio
. Radio M
. RSG - Radio Stari Grad
. Alfa Radio Sarajevo
. Radio BIHNet Sarajevo

--------------------
(linkovi koji trenutno ne rade)
. Radio 202
. Radio Doboj
. Carsija - Online
Banja Luka i Banja Luka 2
Bihac
Blidinje - Park prirode
Bosanski Brod
Bosanska Krupa
Bosanski Samac
Brcko
Breza i Breza2
Bugojno
Buzim
Capljina
Cazin
Doboj i Doboj2
Donji Vakuf
Fojnica
Gorazde i Gorazde-X
Gornji Vakuf
Gracanica
Gradacac
Jablanica
Jajce
Kakanj i Kakanj2
Kalesija i Kalesija2
Kljuc
Konjic i Konjic2
Kozarac, Kozarac2 i 3
Kraljeva Sutjeska
Kresevo
Kulen Vakuf
Kupres
Livno i Livno2
Lukavac i Lukavac2
Ljubinje
Ljubuski
Maglaj i Maglaj2
Mostar
Mrkonjic Grad
Neum
Olovo
Posusje
Prijedor, Prijedor2 i 3
Prozor i Prozor-Rama
Sarajevo
Siroki Brijeg
Srebrenik i Srebrenik2
Stolac i Stolac2
Tesanj i Tesanj2
Travnik
Trebinje i Trebinje2
Tuzla
Visoko
Vlasenica
Zavidovici
Zenica i Zenica iz drugog ugla
Zvornik i Zvornik2
Zepa
Zepce i Zepce2
Zivinice

Donja Hercegovina
Unsko-sanski Kanton

. I/2004
. II/2004
. III/2004
. IV/2004
. V/2004
. VI/2004
. VII/2004
. Novogodishnji vic
. I/2005
. II/2005
. III/2005
. IV/2005
. V/2005
. VI/2005
. VII/2005
. VIII/2005
. IX/2005
. X/2005
. XI/2005
. XII/2005
. XIV/2005
. XV/2005
. I/2006
. II/2006
. zivot
. nedjeljno poslijepodne
. FENG SHUI uvod
. FENG SHUI 2
. FENG SHUI 3
. FENG SHUI 4
. FENG SHUI 5
. FENG SHUI 6
. FENG SHUI 7
. FENG SHUI 8
. FENG SHUI 9
. FENG SHUI 10
. FENG SHUI 11
. FENG SHUI 12
. FENG SHUI Kupatilo
. FENG SHUI 14
. FENG SHUI 15
. FENG SHUI 16
. FENG SHUI 17
. FENG SHUI 18
. FENG SHUI 19
. FENG SHUI 20
. FENG SHUI 21
. FENG SHUI 22
. FENG SHUI 23
. FENG SHUI 24
. FENG SHUI 25
. FENG SHUI 26
. FENG SHUI 27
. FENG SHUI 28
. FENG SHUI 29

Bosna i Hercegovina
. Magicna galerija
Slika vrijedi hiljadu rijeci umjetnost mojim okom Photo blog Photo mizantrop foto design Fotografski zapisi jednog bosancerosa Photo Muhamed Hamic alias Hamo Prirodne ljepote BiH Nature Fotki i Moje karikature
Hrvatska
Foto fotko Vision Thing mudri photo my best pictures Blog Koji Se Gleda Mil Palabras Zaustavite vrijeme i uživajte FotoStudio Art Photo Fotoblog Mirko Beovic Photography Marisi Juliere Kreativni foto kutak Fiat Punto Andrej Briščik i Foto Đir Pinkeye's Twisted Jewelry Ink - svijetla mrlja grada creativo Rock Foto Objektiv Spark Short-term memory loss pIcTuRe PeRfEcT čička- foto blog F o T o j u n k i e My pHoTo GaLLeRy . Kolapjanka
2004
. Dvoje
. Miljei i povratak domacoj marmeladi
. Ljubavi
. Nedjelja, jutro
. Umorni i prevareni I
. Ruzhno, ruzhno
. Portir ubica
2005
. Amina
. Kako mirishe vashe djetinjstvo?
. Sir i salama
. Jevrejka
. Chovjek koji smiruje osmijehom
. Superxafs
. Ischekivanje, suze tupo odzvanjaju o tlo
. Zhivot
. Kako je "Dobar dan" otishao u..
. Bash kao i danas..
. Si vis amari ama
. Ljubavna
. hm, vi biste ubili i svog prvog plishanog medvjeditja..
. da se shutnjom odmaram uz tebe
. Mozhe li ljubav sve?
. "Si vis amari, ama! 2"
. Najlakshe je unishtiti
. Zhivot njen
. Sjedila je podvijenih nogu
. Miris zagorjelog mlijeka
. Kako mirishe vashe djetinjstvo?
. (Zar je toliko teskih rijeci potrebno, za tako jednostavnu stvar kao sto je ljubav?)
. Prica iz unutrasnjosti
. Pacifik
. Nepoznati covjek
. Stidna dlachica (extended version)
. Kako smotati mushkarca?
2006
. Veliki kamen
. Dite moje
. Majka
Juli 2007
. Nedjeljni rucak, za 22.jula 2007.
. Kolaci pravljeni u trecoj sedmici jula 2007.
. Rucak za 17.jula 2007.
. Vecera za 14.jula.2007
. Rucaka za 14.jula.2007
Juni 2007
. Krompirici
April 2007
. Tufahije
Mart 2007
. Zelena salata i malo zacina

Blogovi na kojima mozete pronaci mnostvo dobrih recepata:
. Cool sofra
. Kozaracki kuhar
. Moja kuhinja
. ishranom do zdravlja

. Oslobodjenje
Nezavisne novine Dnevni list Avaz Slobodna Bosna BH Dani Sport Basket Sport.bosnia.ba BiH F/N Portal Info Hardware Base Elektronika Business Magazin SEEbiz E kapija Pincom biz Nekretnine Mobih Mobiteli Automotoportal Autopijaca Pungas Proauto Auto Online Onasa Fena Sense Nina Bljesak Pincom ------------------------ Best of the Web: Vijesti BBC News CNN Salon Ananova Google News Yahoo News Film Internet Movie Database Rotten Tomatoes Movie Review QE Software Download.com Tucows Search engines Google Altavista Teoma WorldEmail Art Bridge Ditto Yahoo 100hot Pogodak Hrvatska Feral Novi list Jutarnji list Globus Slobodna Dalmacija Vjesnik Vecernji List Fokus Online Index Vase zdravlje Pliva zdravlje SiCG: Vreme Vijesti CG Dnevni list DANAS Vecernje Novosti Kurir Politika Herbateka Yumama
Razonoda: . Websudoku
. Strip-crtani romani sou

Dobar dizajn-Osmancevic
Svijet kroz fotografiju
Freeware&shareware software
- Osvoji jos danas!!
- Monica Belucci
- Fotografije :
- Najnovije slike sa Flickra

- Bosanski jezik - Blog
- Prelijepa priroda
- Prelijepi podvodni svijet
- 2500 fotografija

. Iraqi Girl
. 1.dio
. Gramatika bosanskog jezika (prvih deset stranica)
. Gramatika bosanskog jezika od 11.-21. stranice


<< 01/2005 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Photo Albums - under construction

Linkovi

FOTOGRAFIjA.BA


Arhiva: 2005, 2006
Google
Web Day and Night
BROJAC POSJETA
768782

Email: dnfblog@gmail.com

Powered by Blogger.ba
Check Page Rank

© 2004 - 2007
Day and Night in cooperation with Blogger.ba.
Sva prava pridržana.
AddPro online
@Submit!-FREE Promotion Submit URL . Other Language Blogs - BlogCatalog Blog Directory

eXTReMe Tracker